My Mommy Melody

Életről - lélekről anyuszemmel

Az élet gyerek előtt és utána - 10 pontban, telitalálat illusztrációkkal
Az élet gyerek előtt és utána - 10 pontban, telitalálat illusztrációkkal

Azt mondják, hogy minden megváltozik, amikor az ember szülő lesz.

Persze az ember rengeteg mindenre számol, és utána is olvas a dolgoknak, tájékozódik, hogy felkészülhessen mindenre. Valójában azonban a szülőség olyan dolog, amire senki nincs igazán felkészülve arra, mert valójában senki nem tudja, mit fog ez jelenteni - egészen addig amíg be nem toppan az új jövevény.

Na de mégis mire lehet számítani egy gyerek után?

Íme a legfontosabbak, vicces ...

Mintaapák második évad : új köntösben, de vajon jó köntösben?
Mintaapák második évad : új köntösben, de vajon jó köntösben?

Minden anyuka kedvenc apukái hamarosam új köntösben a képernyőkön!

Pedig pár hónapja még nem volt túl rózsás a helyzet a sorozat háza táján. Júniusban a sajtó tele volt a Mintaapák c. sorozat körüli botrányokkal: először a Gézát alakító Fenyő Iván ált fel a sorozatból , őt azonban hamarosan 3 másik kulcsszereplő is követte : a Tamást alakító Szabó-Kimmel Tamás, a Szabit alakító Klem Viktor és a Lindát alakító Szabó Patrícia.

Ezzel pedig a ...

A legjobb appok és honlapok, amik feldobnák a digitális oktatást
A legjobb appok és honlapok, amik feldobnák a digitális oktatást

oktatasi-palyazatok.jpgMíg mondjuk New Yorkban már elővigyázatosságból csak részmunkaidőben nyitnak ki az iskolák, Magyarországon normális, megszokott menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet - ennek ellenéreaz iskolák készülnek digitális oktatásra is, ha esetleg mégis beüt a ménykű.

A ménykű akkor ugyanis nagyon beütne: egy ilyen szituáció csúcsra járatná a tanárok problémamegoldó készségeit és kreativitásukat az amúgy sem egyszerű munkájuk mellett. Viszont akár ...

Tanító mondókák babáknak, kicsiknek
Tanító mondókák babáknak, kicsiknek

 

child-3046494_1280.jpgTalán egy anyuka számára sem újdonság, mennyire fontos fejlesztő és milyen jó szórakozás a kicsi babák számára  a közös mondókázás: a testi közelség öröme, a szülő(k) szórakoztató előadása, a mondókák könnyed ritmusa és zeneisége a picik minden érzékszervét megmozgató móka.

Néha elég komorak, néha bugyuták, némelyek hosszabbak, mások rövidebbek, mindenféle apró történésről, csetlésről-botlásról íródnak: egy-egy darabja az ...

Mosoly mögé bújtatott betegség: a depresszióról és az azt övező tévhitekről
Mosoly mögé bújtatott betegség: a depresszióról és az azt övező tévhitekről

" A betegsége kíméletlenül végzett vele, rosszabb volt, mint a rák. Bárcsak sejtettem volna, mit  jelent ez. Bárcsak figyelmeztettek volna arra, milyen nagy a kockázat. Akkor talán jobban  felkészülhettem volna a később történtekre. Vajon az emberek tudják, hogy az igen gyakran csak  mániás depresszióként emlegetett bipoláris kór akár halálos is lehet? Nem kell mindjárt  megkongatni a vészharangot, de már túl sok életet követelt ez a betegség. A halál ...

A koronavírus nyertese a gólya?
A koronavírus nyertese a gólya?

A koronavírus, és az ekörül kialakult helyzet rengeteg változást hozott már most is magával, és még számos fordulatra lehet számítani a jövőbeli hatásaival kapcsolatban is, legyen szó oktatásról, politikáról vagy a munkavállalásról.

Sokan persze már spekulálnak, hogy mivel a párok jóval több időt töltenek otthon együtt, mint bármikor, a helyzet igazán az ő kezükre- na és nem mellesleg a családalapítási kedvükre - játszik, aminek 9 hónap múlva ...

Természetes stresszoldók nehéz időszakokra
Természetes stresszoldók nehéz időszakokra

Az otthoni karantént a média és rengeteg ember a közösségi felületeken egy arany tojást tojó tyúknak festi fel, ahol mindenkinek több ideje van és még annál is több lehetősége, hogy fejlessze magát, vagy olyan dolgokkal foglalkozzon, amire a rohanó hétköznapokban nem jutott idő.
Ehhez pedig hozzájön az a rengeteg lehetőség, amit számos szolgáltató (például edzők vagy coach-ok) nyújt: Minden nap van lehetőség valamiféle tornára, egy részére ingyen és ...

Oliviával az élet
Oliviával az élet

Mikor egy pár elkezd a családalapításon gondolkodni, akaratlanul is elképzelik, hogy milyen lesz az életük. Látják maguk előtt, ahogy majd kísérik a leendő gyereküket az óvodába, iskolába; viszik a játszótérre a kisbarátaihoz; elképzelik az anyák napjákat, szülinapokat, nyaralásokat...viszont ami valójában jön, a legmerészebb álmainkat, a legvadabb elképzeléseinket is felülmúlja. Senki sem látja előre, milyen érzés, mikor a hormonok ingadoznak, nem ...

Járványügyi helyzetkép Európában
Járványügyi helyzetkép Európában

chemistry-4932607_1280.jpgAz egész világon hullámmal söpör végig a COVID-19 koronavírus-járvány, közismertebb, médiában is használt nevén a koronavírus.

Magyarország kormánya operatív törzset hozott létre a helyzet kezelésére, akik a maguk módján hiteles és naprakész információkkal látják el a lakosságot, és meghozzák a szükséghelyzet által megkövetelt intézkedéseket.

AZ itthoni intézkedéseket és hatásukat első kézből ismerhetjük, de hogy hogyan is néz ki a helyzet ...

Amiről nem beszélünk (eleget): a szülői aggodalom árnyalatai
Amiről nem beszélünk (eleget): a szülői aggodalom árnyalatai

 

pregnant-pregnancy-test-baby-royalty-free-thumbnail.jpgAmikor a tesztem először pozitív lett a kisfiammal, a hatalmas öröm után átjárt a szívbe markoló félelem is: az előtte való nap ugyanis olyan baleset történt a családban egy, még a pocakban lévő kisbabával (igen, nem véletlenül nem "magzat" a megnevezés, már a sokadik hétben volt).

Na ezek után legyen vér a pucádban bejelenteni, hogy nálad viszont bizony jön a baba!

Sőt, ezek után légy kisimult, nyugalmat árasztó, örömittas zen-buddha - ...

My Mommy Melody

Szia! Zsófi vagyok és nagyon örülök, hogy itt vagy! A blog olyan témákat jár körbe, amikről anyaként vagy leendő anyaként érdemes és kell is beszélni! Szeretnélek motiválni a gondolataimmal és buzdítani, hogy éld meg azt, sőt nyiss új dolgokra is, mert az élet és az anyaság nagyon szép! Jó böngészést kívánok!

Friss topikok

süti beállítások módosítása