My Mommy Melody

Életről - lélekről anyuszemmel

Oliviával az élet
Oliviával az élet

Mikor egy pár elkezd a családalapításon gondolkodni, akaratlanul is elképzelik, hogy milyen lesz az életük. Látják maguk előtt, ahogy majd kísérik a leendő gyereküket az óvodába, iskolába; viszik a játszótérre a kisbarátaihoz; elképzelik az anyák napjákat, szülinapokat, nyaralásokat...viszont ami valójában jön, a legmerészebb álmainkat, a legvadabb elképzeléseinket is felülmúlja. Senki sem látja előre, milyen érzés, mikor a hormonok ingadoznak, nem ...

Járványügyi helyzetkép Európában
Járványügyi helyzetkép Európában

chemistry-4932607_1280.jpgAz egész világon hullámmal söpör végig a COVID-19 koronavírus-járvány, közismertebb, médiában is használt nevén a koronavírus.

Magyarország kormánya operatív törzset hozott létre a helyzet kezelésére, akik a maguk módján hiteles és naprakész információkkal látják el a lakosságot, és meghozzák a szükséghelyzet által megkövetelt intézkedéseket.

AZ itthoni intézkedéseket és hatásukat első kézből ismerhetjük, de hogy hogyan is néz ki a helyzet ...

Amiről nem beszélünk (eleget): a szülői aggodalom árnyalatai
Amiről nem beszélünk (eleget): a szülői aggodalom árnyalatai

 

pregnant-pregnancy-test-baby-royalty-free-thumbnail.jpgAmikor a tesztem először pozitív lett a kisfiammal, a hatalmas öröm után átjárt a szívbe markoló félelem is: az előtte való nap ugyanis olyan baleset történt a családban egy, még a pocakban lévő kisbabával (igen, nem véletlenül nem "magzat" a megnevezés, már a sokadik hétben volt).

Na ezek után legyen vér a pucádban bejelenteni, hogy nálad viszont bizony jön a baba!

Sőt, ezek után légy kisimult, nyugalmat árasztó, örömittas zen-buddha - ...

Milyen könyveket ne hagyjunk ki a babánkkal? (0-1,5 éves kor)
Milyen könyveket ne hagyjunk ki a babánkkal? (0-1,5 éves kor)

Mivel én magam is nagyon szeretek olvasni, nagyon szerettem volna a kisfiamnak is átadni azt az érzést, azt a fajta borzongást, amit egy jó könyv tud okozni az embernek. Bár még apróság (10 hónapos), szeretném ha idejében megcsapná őt ennek a kedvtelésnek a szele.

A könyvesboltok polcai roskadásig vannak színesebbnél színesebb, vagányabbnál vagányabb gyerekkönyvekkel, a hatalmas választékban pedig borzalmasan egyszerű elveszni. Mindent megvenni viszont ...

A rossz hatások ereje: Hogy irányítanak minket, és hogyan tudjuk őket legyűrni?
A rossz hatások ereje: Hogy irányítanak minket, és hogyan tudjuk őket legyűrni?

woman-2696408_1920.jpgMiért nem tudunk elfordulni, ha a tévében baleset vagy valamilyen katasztrófa van?

Miért tart tovább egy rossz benyomás valamiről vagy valakiről, mint egy jó benyomás?

Miért nem bírjuk a kritikát, és miért van az, hogy a barátaink egyes fricskáin nem tudunk túllendülni?

Mi, emberek, hajlamosak arra, hogy nagyobb fókuszt adjunk a rossz dolgoknak, mint azoknak, amik jól működnek - olyannyira, hogy akár egy negatív esemény úgy befurakszik az elménkbe, a ...

Így működnek Murphy törvényei kisbabás anyukáknál
Így működnek Murphy törvényei kisbabás anyukáknál

Murphy legfrappánsabb törvénye, hogy ami elromolhat, az el is romlik, de nem is gondolnánk, hogy a gyakorlati életben ez hányféle módon valósulhat meg. 

Főleg, ha kisbabás anyuka az ember.

Ezért összeszedtem pár olyan helyzetet az elmúlt 10 hónapunkból, ami nem mond ellent ennek a törvénynek, sőt!

És hogy mit lehet ilyenkor tenni? Fel a fejjel és mosolyogj, mert holnap lehet rosszabb is!

  • Amikor ébren van a gyerek, és folyik a ramazuri, arra vágysz, ...
8 tanulság az elmúlt évtizedből
8 tanulság az elmúlt évtizedből

Nemrégiben egy különös képbe futottam bele: az egyetem elején nagyon jóban voltam egy lánnyal, aki ismét összejött az akkori szerelmével. Az egyetemi időben a románcuk nem tartott sokáig, szétmentek és külön utakat jártak, más-más ember mellett voltak párkapcsolatban. 10 év után viszont most újból egymás mellett kötöttek ki.

Mikor ezt láttam, számos kérdés fogalmazódott meg bennem: 599604_476997335650533_805437653_n.jpg

  • Akkor nem becsültem magam eléggé, és szerettem volna, ha ...
Bakancslistás programok télire kisbabás anyukáknak
Bakancslistás programok télire kisbabás anyukáknak

Köd, nyálkás idő, szemerkélő eső, hideg szél… hivatalosan is megérkezett az ősz, a tél pedig már úton van. Eléggé lelombozza a hangulatom az ilyen szmötyis idő, hidegben pedig az orromat sincs kedvem kidugni a négy fal közül.

No de van egy kisfiam, akinek most nyílik ki a világ… és akit természetesen nem zavar se rossz idő, se kevesebb hely, a napi kilométer benne van a lábában.

Kisbabás anyukaként először kissé aggódni is kezdtem az első telünk ...

És Te milyen életet választasz a gyerekednek?
És Te milyen életet választasz a gyerekednek?

Emlékszem gyerekként nagyon élveztem az unokatestvéreimnél lenni, baby-beautiful-child-2803979.jpgvelük lógni. Mivel ők a kertvárosban laktak, házban, kis kerttel, mindig lehetett valami izgit csinálni: menekülni a locsoló elől, tököt faragni, a nagy kedvencünk a szalonnasütés volt. Panelgyerekként ezek nem adattak meg.

Emlékszem, még abban az időben, amikor vívtam, az edző nem vett komolyan (szemüveggel alig láttam a sisak alatt, félénk voltam, de indítsak támadást – nyilván erről ...

Vajon tévézhet-e a gyerek?
Vajon tévézhet-e a gyerek?

Nemrégiben az egyik kismama csoportban hatalmas port kavart egy bizonyos kép.

A fotó nem volt se erőszakos, se vallásos, se nem volt semmi erotikus tartalom rajta. Sokkal nagyobb „bűne” volt ennek a képnek. Olyan morális értékeket tiport, melyet bizonyos anyukák szörnyű felháborodással tudtak csak tudomásul venni…

Ezen a képen ugyanis a baba éppen tévét nézett – egészen pontosan megtalálta az otthoni alapzaj forrását, a nyakát nyújtogatta a készülék ...

My Mommy Melody

Topicok és tippek, amikről anyaként vagy leendő anyaként érdemes és kell is beszélni!

Friss topikok