My Mommy Melody

Életről - lélekről anyuszemmel

Bakancslistás programok télire kisbabás anyukáknak

Köd, nyálkás idő, szemerkélő eső, hideg szél… hivatalosan is megérkezett az ősz, a tél pedig már úton van. Eléggé lelombozza a hangulatom az ilyen szmötyis idő, hidegben pedig az orromat sincs kedvem kidugni a négy fal közül.

No de van egy kisfiam, akinek most nyílik ki a világ… és akit természetesen nem zavar se rossz idő, se kevesebb hely, a napi kilométer benne van a lábában.

Kisbabás anyukaként először kissé aggódni is kezdtem az első telünk miatt; hogy akkor most így mit fogunk csinálni? Aztán viszont, jobban belegondolva, rájöttem, hogy baromi sok dolog van, amit pont ebben az időben a legklasszabb nekünk kipróbálni!

Összeszedtem ezért a legklasszabb programokat, amiket ezen a télen kisbabával mindenképpen meg kell csinálni!

  1. Sétálni egyet az adventi vásárban
    Bár hideg időben nem akaródzik elhagyni az otthon melegét, az ünnepi diszek és kivilágítás mindig annyira szívet melengető és szemet gyönyörködtető, hogy akár a hidegről is képes vagyok elfeledkezni egy időre.
    Ráadásul elég kellemes megoldás a napi sétára a babával.
    Minden városnak – községnek megvan a maga karácsonyi vására, díszkivilágítása.
    Aki viszont valami igazán különlegesre vágyik, mindenképpen az alábbi lista valamelyikét válassza:
    https://szilveszter.hu/szilveszteri-utazas-magazin/10-_-1-magyar-adventi-vasar-235
    (az összeállítás nem az idei évre vonatkozik, a korábbi évekből szemez, a dátumok nem pontosak)

    Az alábbi linken pedig elérhetőek az idei vásárok dátumokkal:
    https://www.programturizmus.hu/kategoria-unnepi-vasar.html
  2. Szépülni a hidegben
    Anyaként egyébként sem egyszerű gyönyörűnek lenni elfogadhatóan kinézni.
    Ha nem lett volna elég a kialvatlanság, a felborult hormonok, de a tél beköszöntésével jön a hideg, ami plusz egy nehezítő tényező a sorban.
    Viszont az adventi várakozás remek apropó arra, hogy a szokásos, csokival töltött adventi naptár helyett beauty adventi naptárba fektessünk! A 24 nap alatt így remek lehetőségünk van a nagy napra rendbeszedni a bőrünket, és magunkkal foglalkozni egy kicsit.
    Az illegal beuty blog az elmúlt években szuperül összegyűjtötte ezeket, ez idén sincs másképp, innen javaslom csemegézni:
    https://illegalbeauty.blog.hu/2019/10/14/ezek_az_idei_ev_legjobb_sminkes_es_diy_adventi_kalendariumai
  3. Karácsonyi öltözet beszerzése
    Pár éve már az egyik legkedveltebb pillanata a karácsonynak a megfelelő öltözet beszerzése – ami természetesen nem lehet más, mint egy „ronda karácsonyi pulcsi”. Engem is magával ragadott ez a kultusz, aminek legfontosabb üzenete: ne vedd magad túl komolyan, és csempéssz egy kis vidámságot mások életébe is! Akár aranyos, akár ízléstelen, esetleg mindkettő, tuti, hogy mosolyt csal az arcokra.
    Ha pedig a picikről van szó, a babagyár nem ismer lehetetlent!
    Már számukra is elérhetőek a „ronda karácsonyi pulcsik” – ami náluk abszolút kimaxolja a cukiságfaktort!
    nevtelen.png

Arról nem is beszélve, hogy az ünnep mindegyik szereplőjének „jelmeze” elérhető hiperkényelmes, extrapuha és cuki formában is:

screenhunter_03_nov_28_22_48.jpg

  1. Végigkóstolni a tél ízeit
    Az oké, hogy az anyákat a szeretet hajtja…. de hogy ehhez az energiát a kávé adja, az is biztos! Esetleg a csokoládé. Forrón. Bár szoptatási időben azért visszafogottan lehet élvezni az ízeket, azért egy-egy különleges ízt mindig becsempészek a hideg időszakra.2019-11-20-835c7826c6fe0111858a257a0092d55f.png
    Általában a nagyobb kávézókat célzom meg ilyenkor, mert imádom a limitált téli kiadásaikat.
    A Frei kávézók, a Starbucks és a Coffeshop company is beújít ilyenkor, nekem viszont a nagy kedvencem a Costa Coffee kinálata, akik idén Golden zserbó lattét, az alkoholmentes Irish Style lattét, valamint a nagy visszatérő Mézeskalács lattét kínálnak.

    A forrócsokoládéknak is szezonja van ilyenkor, melyek közül nem egy szokatlan kreációba lehet belefutni, például sóskaramellás vagy gyömbéres változatba.
    A legjobb budapesti forrócsokizókat a a welovebudapest.hu gyűjtötte már össze EBBEN a remek cikkben Ha pedig nem sikerül gyerekkel eljutni egy kávézóig vagy forró csokizóig, akkor sincs baj: az ízek jórésze már otthonra is elérhető! A nespresso limitált ünnepi kiadású kapszulákkal készül, amivel egyből egy jó kávézóban érezhetjük magunkat, az Office Coffee pedig különféle télies válogatásokkal segít.
  2. Bekuckózni egy jó könyvvel
    Az olvasás már kiskorom óta rettenetesen kikapcsol, viszont mióta Milu megszületett, egy okkal több erre a tevékenységre! A meseolvasást pedig ilyen kicsi korban lehet a leginkább megismertetni és megszerettetni.
    Karácsonyra rengeteg hiperszuper karácsonyi témájú mesekönyvvel rukkolnak elő. Az én személyes kedvenceim, amiket a kisfiammal mindenképpen meg kell ismertessek:
    Ringató-mesék - Borsi a hóban – a könyv éneklős foglalkozásain rendszeres látogatók vagyunk a kisfiammal. A könyv viszont egy kedves és kellemes módot kínál arra, hogy megismertessem őt a téli népszokásokkal és a hozzájuk kapcsolódó népdalokkal.
    A kisvakond karácsonya – mivel gyerekkorom óta imádom a rajzfilmhőst, és nagyon szeretném ezt átadni neki is.
    Bogyó és Babóca karácsonya - Télapó, Karácsony – mivel már most tetszik neki a rajzfilm, vidám kis mosolyra szalad a szája már a főcímdaltól, és ez jó apropó lehet a könyv forma megszerettetésére.
  3. Színházba menni
    Attól, hogy kicsit, hál isten nem jelenti azt, hogy erről a kedves hobbimról le kellene mondani. Ma már számos, egészen kicsiknek való bábelőadásokat is szerveznek, amire bátran beülhetünk vele.

  4. Síelni/szánkózni
    Nyilván ehhez kell, hogy egyáltalán érkezzen hó, de nagyon szeretném megmutatni a kisfiamnak a télnek ezt a szép oldalát – a megfelelő helyszín legalábbis már ki van nézve.doll-figures-3015495_1280.jpg
  5. Fesztiválozni
    Bár az időjárás ilyenkor nem a legkellemesebb a szabadtéri elfoglaltságokra, azért jópár gasztrofesztivál remek motivációt ígér, hogy a rossz időben is igenis kimozduljunk.
    Budapesten Forralt bor fesztivált és Nemzetközi Cirkuszfesztivált rendeznek, de a miskolci Kocsonyafarsang, vagy a fonyódi kolbászfesztivál is jó programnak ígérkezik.
    A bakancslistámra pedig a tél búcsúztatásának szánt mohácsi busójárás több éve felkerült, és nagyon remélem, hogy az idei év lesz az a bizonyos.

  6. Bemutatkozni a Mikulásnak
    Mivel ez lesz az első találkozásuk, nagyon tervezem, hogy jól sikerüljön. Több helyen is megfordul, többek között a Mikulásgyárban vagy az Avalon parkban – én neki, mivel még elég picuri, azért valami helyi mikulást szemelek ki.

 

És nektek mik kerültek fel kisgyerekkel a téli bakancslistára?

A bejegyzés trackback címe:

https://mymommymelody.blog.hu/api/trackback/id/tr2415329878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

My Mommy Melody

Szia! Zsófi vagyok és nagyon örülök, hogy itt vagy! A blog olyan témákat jár körbe, amikről anyaként vagy leendő anyaként érdemes és kell is beszélni! Szeretnélek motiválni a gondolataimmal és buzdítani, hogy éld meg azt, sőt nyiss új dolgokra is, mert az élet és az anyaság nagyon szép! Jó böngészést kívánok!

Friss topikok

süti beállítások módosítása